Username:

Password:

Fargot Password? / Help

  Μέσα σε λίγες γραμμές θα γίνει μια προσπάθεια να παρουσιαστεί η βασική φιλοσοφία της κοινότητας airsoft του Ρεθύμνου.

 

siteΣτόχος μας είναι άλλες ομάδες και κοινότητες να μας γνωρίσουν και γιατί όχι και να συμβαδίσουν με τις σκέψεις και ιδέες που έχουμε γύρω από το παιχνίδι, εάν βέβαια το βρίσκουν σκόπιμο. Χαρά μας να μοιραστούμε υλικό, εμπειρίες, νέες ιδέες και απόψεις γύρω από το airsoft. Επικοινωνήστε μαζί μας να γνωριστούμε καλύτερα και να πάμε το παιχνίδι μας δυο βήματα πιο μπροστά!!

    Δυο είναι οι βασικές αρχές του Σωματείου Αεροσφαίρισης Ρεθύμνου (R.A. Action) που ακολουθούνται κατά την διάρκεια διεξαγωγής μιας συνάντησης- παιχνιδιού (πέρα από την αυστηρότητα στους κανόνες ασφαλείας):

Ότι,

Πάνω από όλα και όλους είναι η εξέλιξη του παιχνιδιού. Με στόχο, εάν είναι δυνατόν, να παίζουν όλοι ευχάριστα καθ’όλη την διάρκεια του παιχνιδιού χωρίς διακοπές για αψιμαχίες, παρεξηγήσεις, περιττές ερωτήσεις κτλ.

 

 και επίσης ότι,

Παίζουμε airsoft έχοντας στην σκέψη μας σαν κύριο σκοπό να ευχαριστήσουμε τον αντίπαλο μας. Το σκεπτικό είναι ότι εάν πετύχουμε να νοιώθει ευχάριστα ο αντίπαλος μας από την θετική ενέργεια που του μεταδώσαμε, από την ευγενή άμυλα,  την τιμιότητα και τον σωστό συναγωνισμό που δείξαμε στο παιχνίδι μας, τότε σίγουρα περάσαμε και εμείς αλλά και όλοι οι υπόλοιποι άλλη μια ωραία μέρα παίζοντας airsoft.

Σύνθημα μας είναι ότι:

«Εάν περνάνε οι αντίπαλοι μας καλά, τότε περνάμε και εμείς καλά!!»

 

Σε συνέχεια των βασικών αρχών μας ακολουθούνται χωρίς εξαιρέσεις οι παρακάτω κανόνες:

1. Απαγορεύεται αυστηρά η απαίτηση «Hit» από τον αντίπαλο.

2. Απαγορεύεται οποιαδήποτε λογομαχία ή να φωνάζουμε σε συμπαίκτες ή αντιπάλους.

3. Σεβόμαστε τους συμπαίκτες και τους αντιπάλους, το δείχνουμε αυτό στηρίζοντας τους στο λάθος τους.

4. Προβάλουμε πάντα την καλή μας πλευρά, αυτήν θα λάβουμε και από τους άλλους.

5. Οποιοδήποτε παράπονο, σχόλιο ή πρόταση για βελτίωση γίνεται με το πέρας του παιχνιδιού σε προσωπικό επίπεδο. (σε διοργανωτή ή μέλος του ΔΣ)

 

Επίσης είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουν όλοι οι παίκτες ότι αυτό το παιχνίδι είναι ένα παιχνίδι θεατρικών ρόλων (αυτή είναι η πραγματική ομορφιά του) που συνεχώς εναλλάσσονται μεταξύ τους. Οι κάλοι παίκτες airsoft ξέρουν να παίζουν καλά τους ρόλους τους καθώς ευθυγραμμίζονται αμέσως με τον ρόλο της κάθε στιγμής. Ανάλογα το σενάριο του παιχνιδιού οι ρόλοι θα μπορούσαν να είναι:

-Στρατιώτης (προσπαθώ να εκτελέσω το σχέδιο)

-Ομαδάρχης (προσπαθώ να εκτελέσω το σχέδιο και να οδηγήσω και τους άλλους να κάνουν το ίδιο)

-Διοικητής (Λάτρης της στρατηγικής που εκπονεί τα σχέδια μάχης και όχι μόνο!!)

-Νεκρός παίκτης (Είμαι εκτός παιχνιδιού, είμαι ένα πνεύμα που απλά περνά!! Δεν μιλώ, δεν κοιτώ, δεν δείχνω και δεν τρέχω)

-Τραυματίας (Πονώ και δεν με νοιάζει τίποτα άλλο!!)

-Κατάσκοπος (Αγαπώ την ομάδα μου αλλά αγαπώ και τους άλλους!! Όλους τους άλλους!)

-Αιχμάλωτος (Η μοίρα ήταν σκληρή μαζί μου!! Θα τα ξεράσω όλα! …. μπας και ζήσω!)

και πολλοί άλλοι…

 

Γενικά

 555183_178931478894606_149431395177948_272411_1823538945_n Στην κοινότητα μας είναι όλοι ευπρόσδεκτοι. Θεωρούμε ότι το παιχνίδι του airsoft μπορεί να προσφέρει πολλά και διαφορετικά πράγματα στον καθένα, όπως κάθε ομαδικό παιχνίδι, αλλά και ότι ο καθένας μπορεί να επιλέξει τι θα πάρει από αυτό. Σε επέκταση αυτής της φιλοσοφίας η κοινότητα της Rethimno Airsoft προωθεί τα μέλη της να δημιουργήσουν την δική τους μικρή ομάδα (6-10 ατόμων περίπου), ανάλογα με το πώς βλέπουν το παιχνίδι και ανάλογα με το πόσο θέλουν να εξελίξουν τις ικανότητες τους. Πάντα βέβαια με τις συμβουλές και την υποστήριξη της Rethimno Airsoft.

  Παράλληλα υπάρχουν πολλοί τύποι παιχνιδιών και η κοινότητα μας τους υποστηρίζει όλους, γιατί θεωρούμε ότι όλοι πρέπει να τα δοκιμάζουν όλα αλλά και να έχουν στην διάθεση τους τα πάντα. Από καθημερινές απλές συγκεντρώσεις ανταλλαγής ΒΒς μέχρι πολύπλοκες τριήμερες διοργανώσεις σεναριακών παιχνιδιών προσομοίωσης ρεαλιστικών εμπλοκών μάχης (www.warzone.gr). Ωστόσο η διαφορετικότητα με την οποία ο καθένας από μας προσεγγίζει το airsoft έχει ως αποτέλεσμα να μην κάνουν όλοι οι παίκτες για όλα τα σενάρια, όλα τα σενάρια να μην ικανοποιούν όλους τους παίκτες αλλά ακόμα και παίκτες με κοινές ιδέες και αντίληψη να μην ταιριάζουν μεταξύ τους πάνω στο παιχνίδι. Δεν έχουν όλοι τις ίδιες απαιτήσεις, ικανότητες ή εμπειρία στο παιχνίδι. Έχει παρατηρηθεί ότι συχνά παίκτες διαφορετικής εμπειρίας δεν ταιριάζουν να βρίσκονται μαζί σε όλων των ειδών τα παιχνίδια και ειδικά σε παιχνίδια σεναρίου. Εκεί οι πιο έμπειροι ζητούν να πάρουν κάτι παραπάνω από το παιχνίδι και οι πιο καινούργιοι τα βρίσκουν λίγο σκούρα με τους κανόνες που τους επιβάλλονται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

  Για αυτόν τον λόγο, μέσα από μια δομημένη ιεραρχία, η Rethimno Airsoft προσπαθεί να προστατεύει και τους παίκτες και τους διοργανωτές κάθε διοργάνωσης ώστε, όσο είναι αυτό δυνατόν, να συμμετέχουν οι κατάλληλοι σε κάθε παιχνίδι με μόνο σκοπό να διασφαλίζεται η επιτυχία του. Έτσι μειώνονται οι πιθανότητες παρουσίασης αρνητικών συμπεριφορών και γενικά οποιουδήποτε παρατράγουδου ικανού να καταστρέψει τον κόπο των διοργανωτών και των συμμετεχόντων.

  Επίσης, πάντα, ακόμα και στα καθημερινά παιχνίδια μας, προσπαθούμε να τηρούμε τον απλό κανόνα του να ορίζουμε διοικητές, ομαδάρχες και απλούς παίκτες σε κάθε παιχνίδι έτσι ώστε να επιτυχαίνουμε μια βασική δομή στο παιχνίδι μας. Έτσι όλοι οι παίκτες κερδίζουν ιδιαίτερες εμπειρίες ακόμα και από απλά καθημερινά παιχνίδια. Θεωρούμε ότι για να είσαι καλός παίκτης airsoft πρέπει να δοκιμάσεις όλους αυτούς τους ρόλους. Έτσι όλοι βλέπουν από όλες τις θέσεις τις δυσκολίες, τον ρεαλισμό αλλά και πως μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα το παιχνίδι. Με αυτήν την μέθοδο αναδεικνύονται και καλλιεργούνται οι ικανότητες των παικτών στην διοίκηση και στον συντονισμό ενός μικρού συνόλου ατόμων.

 

027-reth

MILSIM

Η κοινότητα της Rethimno Airsoft  προσανατολίζεται και δίνει μεγάλο βάρος σε συμμετοχές και διοργανώσεις παιχνιδιών MILSIM (military simulation). Ενημερώνει τα νεότερα μέλη της για τον ρεαλισμό που μπορεί να επιτευχτεί μέσω του airsoft, προωθεί την συμμετοχή τους σε παιχνίδια προσομοίωσης ρεαλιστικών καταστάσεων μάχης και οργανώνει συχνά τέτοια. Θεωρούμε ότι τέτοιου τύπου παιχνίδια προσφέρουν στους συμμετέχοντες το μέγιστο ρεαλισμό και συναισθήματα μέσα από μη γραμμικά, δυναμικά σενάρια, αυξάνοντας την αδρεναλίνη, την συγκίνηση και την όρεξη για παιχνίδι. Δεν θεωρούμε ότι αυτά τα σενάρια πρέπει απαραιτήτως να είναι πρωτότυπα κάθε φορά αλλά ότι θα πρέπει να μαθαίνουμε τους ιδιαίτερους κανόνες που έχει το καθένα και να το επαναλαμβάνουμε μέχρι να το παίζουμε ευχάριστα πολλές φορές.  Έτσι και αλλιώς μιλάμε για μη γραμμικά σενάρια ρεαλισμού όπου το μόνο που μένει ίδιο είναι οι κανόνες, όλα τα αλλά εξαρτώνται από την ψυχοσύνθεση των παικτών που συμμετέχουν. Κάθε φορά οι ρόλοι, η εξέλιξη και τα συναισθήματα που νοιώθουν οι παίκτες είναι μοναδικά!!!.

 Για να πετύχουμε προσομοίωση ρεαλιστικών καταστάσεων μάχης, πέρα από την μειωμένη χρήση αερομαχικών και άλλους κανόνες ρεαλισμού που θέτονται γενικά, έχουμε θεσπίσει κάποιους απλούς και διακριτούς ρόλους (εμπλοκών) παικτών μέσα στο παιχνίδι μας. Αυτοί είναι:

IMG_3750

 

Θεωρούμε ότι η περαιτέρω εξειδίκευση και ανάλυση των ρόλων εμπλοκής ή των όπλων μέσα σε ένα παιχνίδι δεν φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.  Οτιδήποτε περισσότερο, εκτιμούμε, ότι δεν θα άξιζε τα χρήματα και τον κόπο που θα δαπανούσε ο κάθε παίκτης ξεχωριστά, αναλογικά με το κέρδος σε προσομοίωση και ρεαλισμό που τελικά θα μπορούσε να επιτευχτεί. Οι προαναφερόμενες διακρίσεις ρόλων είναι αρκετές για να χαραχτεί η στρατηγική μιας μάχης πεζικού και να προσομοιώσει κατά 90% ρεαλιστικές καταστάσεις πολεμικών επαφών.