Username:

Password:

Fargot Password? / Help

ΤΟ AIRSOFT ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ:


Ένα σύγχρονο παιχνίδι-άθλημα που προσομοιώνει  πεδία μάχης. Ένα χόμπι στο οποίο οι αντίπαλοι πρέπει να «εξολοθρεύσουν» ο ένας τον άλλο χρησιμοποιώντας Airsoft όπλα.  Αυτά λειτουργούν με ελατήριο και εκτοξεύουν μικρές σφαιρικές πλαστικές μπίλιες των 6 χιλιοστών.

Οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν ρεπλίκες των αληθινών όπλων καθαρά για λόγους ψυχαγωγίας και αληθοφάνειας. Χρησιμοποιούν επίσης αξεσουάρ και ρουχισμό που θα τους δώσουν τακτικό πλεονέκτημα και ρεαλισμό ανάλογα με το μέρος στο οποίο βρίσκονται (δασός, κτίριο κτλ).

Μέσα από αυτό το χόμπι, το οποίο θεωρείτε παιχνίδι κατά βάση, μπορεί κάποιος να ζήσει τον ρεαλισμό μιας σύγχρονης μάχης, να αθληθεί αλλά και να εφαρμόσει στρατηγική και κινήσεις τακτικής με πλήρη αληθοφάνεια. Οι λάτρεις της στρατηγικής και γενικά των ομαδικών active παιχνιδιών-αθλημάτων και όχι μόνο,  μπορούν στο airsoft να βρουν μια διέξοδο από την καθημερινότητα.

Μέθοδοι παιχνιδιού Airsoft
Οι παίκτες των παιχνιδιών Airsoft συναντιόνται σε διάφορα πεδία, όπως κτήρια, δάση, κτλ. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι και σενάρια παιχνιδιού. Ο γενικός σκοπός είναι να χτυπηθεί ο αντίπαλος με τις πλαστικές μπίλιες και έτσι να βγει από το παιχνίδι. Υπόκειται  καθαρά στην Ειλικρίνεια  και Τιμιότητα των παιχτών να παραδεχτούν ότι χτυπήθηκαν και να αποχωρήσουν από τη μάχη ανάλογα με το σενάριο.

 

122-reth

MilSim
Ένας διακριτός διαχωρισμός στα παιχνίδια είναι τα παιχνίδια τύπου MilSim (Military Simulation, στρατιωτικής προσομοίωσης) τα οποία συνδυάζουν στοιχεία Airsoft και Role Playing. Δημιουργούνται σενάρια ρεαλισμού με ρεαλιστικό πλήθος πυρομαχικών και δίνονται αποστολές όπως θα δίνονταν σε κανονική ομάδα στρατού.

Η κάθε ομάδα για να καταφέρει την αποστολή της θα πρέπει να λειτουργεί με οργάνωση παρόμοια με μιας πραγματικής ομάδας στρατιωτών, αφού οι αποστολές της θα είναι αυξημένης δυσκολίας και μόνο με σωστή οργάνωση, στρατηγική και λειτουργία θα μπορεί να έχει πιθανότητες επιτυχίας. Η κοινότητα μας έχει προωθεί τέτοιου είδους παιχνίδια χωρίς φυσικά να αποκλείει όλα τα αλλά είδη.

Σύστημα Τιμής
Το σύστημα τιμής που ισχύει στο airsoft ορίζει ότι οι παίκτες βασίζονται στην ειλικρίνεια και την τιμιότητα ο ενας του άλλου για την παραδοχή του χτυπήματος. Eνα άτομο το οποίο θα χτυπηθεί, θα νιώσει την κρούση της μπίλιας ελαφρά πάνω στο ρουχισμό του ή πάνω στην εξάρτηση του. Τότε πρέπει να παραδεχτεί το χτύπημα και να αποχωρήσει από το πεδίο, είτε στο «Safe Zone» στο οποίο θα αναγεννηθεί και να ξανά εισχωρήσει στη μάχη, είτε αποσυρόμενος εντελώς από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτό ορίζεται από τους κανόνες του εκάστοτε σεναρίου.

IMG_2352

 

Όπλα και εμβέλειες
Τα τυπικά πλαστικά σφαιρίδια (ΒΒς) που χρησιμοποιούνται στο Airsoft ζυγίζουν από 0.2 γραμμάρια έως 0.48 γραμμάρια, και εκτοξεύονται με ταχύτητα 200-550 Foot per second (FPS) δηλαδή 60-170 μέτρα το δευτερόλεπτο περίπου εως και 70-80 μετρα μακρια. Η δυναμη τους ειναι ασθενης και το βεληνεκες αυτο επιτυγχανεται μεσω της δυναμης στροφορμής που διδεται κατα την εξοδο της μπιλιας απο το αεροβολο.

Ασφάλεια
Παρότι τα όπλα Airsoft λειτουργούν και συμπεριφέρονται διαφορετικά από ότι τα κανονικά όπλα και παρόλο που τα όπλα Airsoft δεν μπορούν να επιφέρουν θανατηφόρα πλήγματα σε αντίθεση με τα πραγματικά, οι βασικοί κανόνες ασφάλειας των όπλων του Airsoft είναι όμοιοι με αυτούς των αληθινών όπλων. Ακολουθούνται ΠΑΝΤΟΤΕ είτε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, είτε κατά την ξεκούραση των διαλειμμάτων.

 

 

IMG_4150Ειδικότερα θεωρούμε ότι το Airsoft είναι:
-Άθλημα-παιχνίδι, που διεξάγεται σύμφωνα με συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας και ασφαλείας
-Εναλλακτική μορφή διασκέδασης, άθλησης , παιχνιδιού και φυσικα εχει εντονα στοιχεια μοντελισμου.
-Ένα παιχνίδι απόλυτης τιμιότητας
-Προάγει την ομαδικότητα, την ευγενής άμιλλα, την ευρηματικότητα, την κοινωνικότητα του ατόμου και την ανάπτυξη της φιλίας.
-Δεν προάγει πολεμικές, ρατσιστικές, εθνικιστικές (ή οτιδήποτε άλλο σκεφτεί ο καθένας) αντιλήψεις και δεν μπορεί να προετοιμάσει τους συμμετέχοντες για μια αληθινή μάχη η οτιδήποτε άλλο σχετικό.

 

 

 

IMG_4165

Ο Airsoft παίκτης πρέπει να είναι ο τύπος ανθρώπου που θα θέλει και θα μπορεί να:
-Απενεργοποιείται αμέσως και αυτοβούλως από το παιχνίδι εφόσον έχει χτυπηθεί από BBs αντίπαλης ή φίλιας βολής χωρίς την ανάγκη ύπαρξης διαιτητή.
-Αγωνίζεται σύμφωνα με τους κανόνες του εκάστοτε σεναρίου, και ακολουθεί το πνεύμα και τη φαντασία του παιχνιδιού.
-Μην παραβαίνει τους κανόνες με οποιονδήποτε τρόπο διότι καταστρέφει όλη τη ροή και την αληθοφάνεια του σεναρίου.